,, Czytanie przez gotowanie ‘’ to tytuł projektu , który był realizowany przez bibliotekę szkolną od października do grudnia. W ramach tego przedsięwzięcia młodzież uczestniczyła w teście wiedzy kulinarnej oraz konkursie na najlepszą sałatkę i  przystawkę. Przepisy na potrawy można było znaleźć w bogatej ofercie książek kulinarnych proponowanych przez  Miejską Bibliotekę Publiczną lub skorzystać ze zbiorów  prywatnych udostępnionych w bibliotece szkolnej.

Wyniki konkursów:

Test Wiedzy Kulinarnej

I miejsce – Paweł Jędrzejczyk, kl. III B

II miejsce – Katarzyna Spruch, kl. IV F

III miejsce- Mateusz Dereń, kl. II G

Część praktyczna konkursu

I miejsce- Karolina Kurzelewska, Karolina Przytuła, kl. IV F

II miejsce – Klaudia Nems, Ewa Więckowska , kl. II G

III miejsce- Klaudia Lipnicka, Sylwia Zielińska, kl. III F